Industrigolv

Vi gjuter nötningsbeständiga industrigolv och erbjuder lösningar för lätt, medium och tung industri. Vi utför även slipning, renovering och borttagning av spackel.

Slitstarka golv för lätt, medeltung och tung industri

Vad ska golvet tåla? Det är grundfrågan när vi väljer rätt underlag för ditt industrigolv. Här följer några viktiga egenskaper att tänka på inför gjutningen.

Rätt golvval för lätt industri

För lätt industri krävs hårda golvbeläggningar som är möjliga att få i olika kulörer. Betonggolven behöver även ofta vara dammfria och ljusreflekterande, samtidigt som de inte ska samla truckspår. För ytor som utsätts för lätt belastning men som samtidigt kräver hög slitstyrka samt behöver ett ljust och trevligt utseende, passar ett hårdbetonggolv bra. Vi arbetar gärna med Mastertop 135 LS som är ett mycket välanpassat hårdbetongmaterial för den här typen av lättare industrigolv. 

Tåligt golvval för medelindustri

För medelindustri krävs hårda golvbeläggningar. Eftersom golvet ska tåla slag, stötar och risk för krosskador passar ett hårdbetongmaterial som har en extra hård ballast. Mastertop 200 är ett sådant material, med granulerat stål som ballast. Den här typen av golv kan göras slätt eller förses med struktur, beroende på vilket som efterfrågas. I båda fallen får golvet en mycket bra motståndskraft mot nötning och stötar. Det blir även lätt att hålla dammfritt.

Slitstarkt golvval för tung industri

Tung industri kräver mycket slitstarka och lättstädade hårdbetonggolv i jämna och klara färger. Vi kan erbjuda högpresterande golvbeläggningar för golv som utsätts för den typen av tung belastning. Ett exempel på ett sådant golvbeläggningsmaterial är Mastertop 230, en pumpbar hårdbetong med specialbehandlad ballast av stål. Med Mastertop 230 kan du skapa oerhört slitstarka golv som står pall för kraftigt och frekvent slitage, så som ytor i reningsverk eller tungt trafikerade lastramper.

Kontakta oss för gjutning av industrigolv

Industrigolv

Grunder

Betongrenoveringar

mönsterbetong

Gjutning för ny bilhall åt Quality Cars

Betongbolaget utförde gjutningen vid nybyggnation av en bilhall åt Quality Cars i Timrå på uppdrag av Dilan Fastigheter år 2020.