Grunder

Betongbolaget erbjuder gjutning för undergolv och system för nybyggnad och renovering i kommersiella objekt, som kontor, offentliga lokaler, butiker, bostäder och idrottsanläggningar. Vi kan även vara behjälpliga med markarbeten.

Betongplattor som förtjänar gott rykte

Betongplatta på mark, även kallad platta på mark, är den vanligaste grunden generellt och den helt dominerande husgrunden för nya hus och villor. Tyvärr har den dragits med dåligt rykte – som är helt oförtjänt nu när tekniken är korrekt.

Rätt teknik ger hållbar grund

Orsaken till det tidigare dåliga ryktet är att de första betongplattorna på mark byggdes fel. Isoleringen placerades på betongplattan istället för under den och följden blev mögelskadade hus.

I dag har det dåliga ryktet lyckligtvis försvunnit nästan helt eftersom dagens betongplattor gjuts med cellplastisolering under plattan. Oftast används 30 cm isolering och även kanterna runt om är isolerade. Värmeförlusterna genom betongplattan är därför obefintliga.

Bevarar värme och skyddar från fukt

Genom att placera tjock isolering under betongen hålls fukt borta från betongen. Den varma inomhusluften når ner till betongen och torkar ut byggfukten som finns i det gjutna materialet. Ny fukt från regnvatten och snösmältning når inte fram till betongen. Så isoleringen skyddar inte bara från värmeförluster, den fungerar även som en fuktspärr.

Kontakta oss för gjutning av ny grund.

Industrigolv

Grunder

Betongrenoveringar

mönsterbetong

Concordia husbyggnation i Sundsvall

Fastigheten Concordia 3 är en del av Sundsvalls nya, havsnära bostadsområde Norra Kajen. År 2019 gjöt Betongbolaget hela plattan på mark samt gjorde pågjutning av alla bjälklag.