Om oss

OM OSS

SESAB har blivit 
Betongbolaget

 

Företaget startade 1989 av Åke och Hans Eriksson, far och son. Företaget hette då Sesab. Med vårt nya namn, Betongbolaget, vill vi göra det tydligt vad vi arbetar med – alla typer av betongkonstruktioner.

 

Namnbytet markerar också en uppväxling och utveckling av vår verksamhet.

Från att ha varit ett familjeföretag har vi tagit steget och anställt en verkställande direktör. Kent Jonsson tillträdde som vd i februari 2019. Under hans ledning arbetar vi målmedvetet med att effektivisera processer och skapa tillväxt i Betongbolaget.

 

Betongbolaget ägs nu av Hans Eriksson och Kent Jonsson.

 

Vårt huvudkontor finns i Sundsvall och vi utför betongarbeten i hela Skandinavien.


Våra tjänster


Några exempel på vad vi erbjuder.
Välkommen att kontakta oss för utförligare information.

 

Grunder
Undergolv och system för nybyggnad och renovering i kommersiella objekt, som kontor, offentliga lokaler, butiker, bostäder och idrottsanläggningar. Vi kan vara behjälpliga med markarbeten.

 

Betongreparationer

Vattenbilning och blästringsrenovering av golv, pelare, valv och väggar i fastigheter, garage och industrimiljöer.

 

Industrigolv
Nötningsbeständiga industrigolv, lösningar för lätt, medium och tung industri. Slipning, renovering, borttagning av spackel.

 

Markbetong
Platsgjuten konstruktion som ger beständiga ytor till minimal underhållskostnad. Exempel på användningsområden: industriplaner, entréområden, uppställningsplatser för fordon. Möjlighet finns att välja olika mönster och färger på betongen för en estetiskt tilltalande yta.

Om betong


Betong tål tuffa tag, har lång livslängd, klarar hög belastning, är lätt att underhålla, går att renovera – och kan konstrueras så att det ser ut som du önskar. Därför är betong ett av vår tids mest använda byggmaterial.

 

Betong är ett naturligt material tillverkat av berg, grus, cement och vatten. Därför går betong att återvinna. Återvunnen betong blir idag främst fyllnadsmaterial.