Betong – ett byggmaterial med magi

Okategoriserade

”Jag har alltid fascinerats av att det går att göra något så beständigt av ett material som rinner”

Ett rinnande material som lägger bestående grund för byggnader, industrilokaler och anläggningar med mängder av hållbarhetskrav. Betong är ett magiskt material som fortfarande fascinerar Betongbolagets grundare Hans Eriksson.

Det har alltid varit självklart att bli och förbli företagare för Hans Eriksson, som grundade bolaget tillsammans med sin far Åke år 1989. 

– Nu har jag varit det i betongbranschen i 30 år och jag älskar det! Vissa kanske tycker att det är lite konstigt att älska att hålla på med betong. Men jag har alltid fascinerats av att det går att göra något så beständigt av ett material som rinner, säger han. 

Att det inom branschen finns tydliga gränser för vad som är bra och dåligt när det gäller kvalitet och utförande ser Hans som en trygghet. Betongbolaget, som kallar sig för den hållbara betongentreprenören, satsar på hållbarhet i ett bredare perspektiv. Det inkluderar givetvis att driva ett eget hållbarhetsarbete för att minska företagets koldioxidutsläpp, till exempel genom att gjuta med grön betong, planera transporter, välja hållbara leverantörer och minimera mängden material som inte går att återvinna eller återanvända. 

– Men vi lägger också stort fokus på en hållbar arbetsmiljö där våra medarbetare ska trivas och må bra. De är vår viktigaste tillgång och jag ser vår låga eller nästan obefintlig personalomsättning som en indikation på att vi gör något rätt, säger Hans.

Ny webb som visar vad vi gör